Ventilatie en WTW-systemen in de regio Zaandam

Neem contact op

Een goed werkend, gereinigd en onderhouden ventilatiesysteem is noodzakelijk om vocht, schimmels en problemen met de luchtwegen tegen te gaan in uw woning of bedrijf. Bij L.T.I.S. kunt u terecht voor natuurlijke en mechanische ventilatiesystemen en warmteterugwinningssystemen (WTW). Wij bespreken graag met u welk systeem aan uw wensen en woonruimte of bedrijf voldoet.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie is niets anders dan ventilatie door middel van natuurlijke buitenlucht, vanuit bijvoorbeeld ramen en ventilatieroosters. Verse lucht is van belang voor uw gezondheid, zorg dan ook dat er voldoende buitenlucht naar binnen kan komen.

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is een ventilatiesysteem waarbij er continu lucht wordt afgevoerd uit uw woning. Dit gebeurt met behulp van een ventilatiebox die vanuit bijvoorbeeld uw toilet, badkamer en keuken lucht wegzuigt. De hoeveelheid lucht die afgevoerd wordt, regelt u via een speciale schakelaar. Door middel van afzuigventielen wordt de lucht afgezogen en verdwijnt deze zo in het plafond. Verse buitenlucht wordt aangevoerd in uw woning met behulp van ventilatieroosters of klepramen.

Het is belangrijk dat er voldoende van deze verse lucht uw woning binnenkomt, aangezien er anders onderdruk in uw woning kan ontstaan. Hierdoor kan vocht, schimmel en schadelijk radongas in uw woning ontstaan. Ook is het van belang om het mechanische ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen, zodat de kanalen schoon blijven.

Warmteterugwinning (WTW)

Het warmteterugwinningssysteem is een systeem waarmee u veel energie kunt besparen, doordat verloren warmte bij douchen en ventileren weer wordt teruggewonnen. De warmte die via de afvoer verloren gaat, wordt gebruikt om het koude aanvoerwater en de ventilatielucht te verwarmen. Daarbij wordt de ventilatielucht uitsluitend voorverwarmd, de afvoerlucht komt daardoor niet terug uw woning in. Hiermee kunt u een rendement realiseren tot wel 90%, waarmee u dus flink bespaart.

Ventilatie reinigen

Ook voor het reinigen van uw ventilatiekanalen kunt u bij ons terecht. Zowel voor uw mechanische ventilatie als uw WTW-systemen. Geadviseerd wordt om in elk geval eens in de vier jaar uw ventilatiekanalen te laten reinigen, om de vorming van schadelijke bacteriën en gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarnaast kunnen er vochtproblemen in uw woning ontstaan, doordat een vervuild ventilatiesysteem niet meer volledig naar behoren functioneert.

Voorkom problemen met vocht en schimmel in uw woning. Bel 06 - 15 28 80 09.

Neem contact op